Demarien gallupissa veroprosentin nosto saa kannatusta

Ajankohtaista

Demarien gallupissa veroprosentin nosto saa kannatusta

Tamperelaiset sosialidemokraatit ovat valmiita korottamaan Tampereen veroprosenttia vuodelle 2020. Tämä ilmenee sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön tekemästä kyselystä. Vastauksia saatiin kaikkiaan 116 kappaletta. Avoimeen kysymykseen vastasi 57 henkilöä, osa lyhyesti ja osa laveammin.

Veroprosentin noston hyväksyy 85,1 % vastaajista. (14 % ei hyväksy ja 0,9 % ei osaa sanoa). 54,4 prosenttia vastanneista on valmis nostamaan veroprosenttia enintään 20,75 prosenttiin eli yhdellä prosenttiyksiköllä ja tekemään pieniä säästöpäätöksiä. 24,6 prosenttia on valmis nostamaan veroprosenttia enintään 20,25 prosenttiin (0,5 %-yksikön nosto), mutta samalla tekemään isompia säästöpäätöksiä.

12,3 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että veroprosenttia voi nostaa niin paljon kuin tarvitaan.  8,8 prosenttia kyselyyn osallistuneista sen sijaan katsoo, ettei veroprosenttia pidä nostaa siinäkään tapauksessa, että hyvinvointipalveluja jouduttaisiin karsimaan rajustikin.

Kyselyssä otettiin esille myös kunnallisten palveluiden merkitys. Perusopetus- ja varhaiskasvatus koetaan tärkeimmäksi ja heti perässä ikäihmisten palvelut. Näistä palveluista ei haluta tinkiä.

Sen sijaan joukkoliikennettä, elinkeino- ja työllisyyspalveluja sekä kulttuuripalveluita ei koeta yhtä tärkeiksi kuin kahta edellä mainittua, ja ne ovat keskenään melko lailla yhtä tärkeitä kun tarkastellaan vastausten keskiarvoja. Mikään yksittäinen palvelu ei kuitenkaan ole selkeästi vähiten tärkeä.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jyrki Koskinen sanoo, ettei ensimmäinen kysely suinkaan jää samalla viimeiseksi.

– Me aiomme tiedustella aina sopivissa kohdin tamperelaisten sosialidemokraattien mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin. Kuntapolitiikkaa ei tehdä kuntapolitiikan vuoksi, vaan tamperelaisten parhaaksi. Me SDP:n kunnallisjärjestönä haluamme tietää, mitä jäsenemme ajattelevat erilaisista asioista, Koskinen sanoo.

Lisätiedot:
Jyrki Koskinen
puheenjohtaja
Tampereen Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry
puhelin: 0400-338024
email: jyrki.koskinen@tampereensyke.fi