Ilkka Porttikivi esittää vähäpäästöisten autojen parkkimaksun alentamista Tampereella

Ajankohtaista

Helsingin kaupungissa on otettu käyttöön 50 prosentin hinnan alennus vähäpäästöisille autoille ja täyssähkökäyttöisille L-luokan ajoneuvoille pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Tähän tavoitteeseen pyritään pääsemään mm. yksityisautoilun päästöjä vähentämällä. Parkkimaksun alennus voi olla yksi lisähoukutin saada ihmiset hankkimaan entistä vähäpäästöisempiä autoja ja antaa samalla kuvan kaupungista, joka suhtautuu tosissaan hiilineutraalisuus tavoitteensa toteutumisen kanssa.

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki ryhtyy selvittämään mahdollisuutta pysäköintimaksujen alentamisesta vähäpäästöisille ajoneuvoille sekä selvittää millaisia kokemuksia Helsingin kaupungilla on tästä asiasta ollut.

15.9.2019

Ilkka Porttikivi

Kaupunginvaltuutettu (SDP)